Büyükakın açıkladı Toplu ulaşımda zam olacak mı? 

26 Ekim 2021 22:44
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Ulaşımda yüzde 25 zam yapılıp yapılmayacağıyla ilgili açıklamada bulundu. Büyükakın “Gelecek rapora göre ne kadar zam olacağına ya da olup olmayacağına o zaman karar verilecek” dedi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İlimizde yayın yapan gazetelerin genel yayın yönetmenleri ile bir araya geldi. Maide Restoranda gerçekleştirilen toplantıya Büyükakın’ın yanı sıra genel sekreter Balamir Gündoğdu, genel sekreter yardımcıları Gökmen Mengüç, Hasan Aydınlık, Sadık Uysal ve İSU Genel Müdürü Ali Sağlık katıldı. Yemeğin ardından soruları yanıtlayan başkan Büyükakın, önümüzdeki dönemde şaşırtıcı çalışmalar var mı sorusuna şu cevabı verdi:
YÖNETİCİLERİN ŞAŞIRTMAMASI LAZIM
"Daha çok proje odaklı seçim beyannamesi idi ama o zaman pandemi yoktu. Ön görülmeyen bir şey olduğunda yeniden çalışma yapmak gerekebilir. Bütçe önceliklerimizi yeniden planlamamız gerekir, bugün de öyle oldu. Biz normal işlerimizde şaşırtmayız. Ancak planlamaya bir şey olursa da bunun için gerekeni yaparız. Bize ilk Korona vakası geldiğinde biz hazırdık. Bu manada da aslında şaşırtmaması lazım idarecilerin... İdarecilerin de şaşırması lazım."
TOPLU TAŞIMA TEK HAVUZDA BİRLEŞİYOR 
Toplu taşımanın belli bölgelerde tek havuzda yapılacağını ve bunun yıllık maliyetinin 100 milyon olduğunu belirten başkan Büyükakın," Toplu taşıma kar yapma gayreti ile düşünülmemeli, kırsal hatlardaki yaklaşım da bunun bir göstergesi. Bizim kırsal kesimi bu hatlardan yararlanmak için 25 milyona mal oldu. Aynısını şehirde de yapmak istedik, bununla da ilgili de bir çalışma başlattık. Bu kişilere verilen haklar da var. Bizim bunu bir havuzun içerisine alıp hatlar arası aktarmanın olduğu ana bir gövde hattın kurulduğu, böylelikle şehrin içindeki aracın sayısını azaltmak gerekiyor. 650 araçla şehrin tamamının ulaşımını çözebiliyoruz. Kabaca bunun belediyeye yıllık 100 milyon maliyeti var. Bunu da yapacağız. Muhtemelen bu proje yılbaşından sonra hazır olacak" diye konuştu. 
TOPLU ULAŞIMDA ZAM OLACAK MI? 
Ulaşımda yüzde 25 zam yapılıp yapılmayacağıyla ilgili de açıklama yapan başkan Büyükakın, "Üniversiteden her dönem rapor alıyoruz zamlarla ilgili. Bu dönem rapor almadık. Gelecek rapora göre ne kadar zam olacağına ya da olup olmayacağına o zaman karar verilecek. Yeni sistemle birlikte ayrıca abonman sistemini de hayata geçireceğiz. Muhtemelen o çalışma ile öğrenci fiyatı 1. 5 lira gibi bir fiyata otobüslere binecek" diye konuştu.
 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X